2013.02.02.
12:30

Írta: Thou

A németek a Valve-et perlik

Egy német vásárlói érdekeket képviselő egyesület bíróságra citálja a Valve-et, amiért a Steamen nem lehet eladni a megvásárolt digitális tartalmakat.

Valve

A digitális disztribúció egyik nagy hátránya, hogy a megvásárolt tartalmakat egy felhőrendszer tárolja és köti össze egy virtuális profillal, ergo nincs igazi fizikai produktum a vevő birtokában. Ennek velejárója, hogy a már kifizetett termék nem ruházható át másra, és az értékét is egyből elveszíti, olyan, mintha a semmiért fizetnénk. Ezt a legtöbb játékos elfogadta az évek során, mert cserébe stabil és jó rendszereket kap, folyamatos terméktámogatással és kialakult közösséggel -- különösen a Steam esetében, ugyebár. De persze mindig lesznek, akik nincsenek megelégedve, és követelik, hogy az internetes felhasználói szerződések igenis tegyék lehetővé a termékek árusítását.

Egy ilyen morcos tagokat tömörítő, vásárlói érdekeket képviselő csoport, a VZVB most pert indított a Steamet üzemeltető cég, a Valve ellen, amiért a Steam-profilokhoz kötött videojátékok nem értékesíthetők tovább. Az eset pikantériája, hogy a VZVB már 2010-ben is be akarta perelni Gabe Newellt és kompániáját, de akkor a német legfelsőbb bíróság alaptalannak találta a vádakat. A mostani ügyet a Steam felhasználói szerződésének vitákat szító, tavaly augusztusi módosítása tette lehetővé, ami gyakorlatilag ellehetetlenítette a steames panaszok okán indított pereket. Ez persze elég sarkított megfogalmazás, de a lényegen nem változtat: a Valve-nek szembe kell néznie a döntés okozta felháborodással és a vásárlók követeléseivel.

Hogy a német érdekképviselet elér-e valamit a vállalattal szemben, kérdéses, bár amennyi pénze a Valve-nak van, nem biztos, hogy a legjobb ötlet bíróságra vinni az ügyet. Főleg, hogy nemcsak a Steamen, de más digitális értékesítő rendszereken sincs utólagos eladás -- úgy látszik, az Origint már nem merte piszkálni a VZVB.
forrás: pcguru.hu

Szólj hozzá!

Címkék: per pc játék játékok valve

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatottjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr145058411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása